CONDITII GENERALE

Preturile afisate sunt valabile la rezervarile plasate in extrasezon (excluzand perioada 1 iulie - 1 septembrie). In functie de perioada ceruta, va putem face o oferta concreta care poate sa difere fata de cea publicata online - masinile pot proveni si de la alti furnizori. Oferta este limitata in functie de disponibilitatea masinilor. Siteul nu verifica daca o masina este disponibila pe anumite date (acest lucru fiind tehnic extrem de complicat - si uneori masinile afisate pot fi deja rezervate sau indisponibile), ci doar afiseaza rata generica a celei mai ieftine masini, indiferent de furnizor din grupa de clasa/marca respectiva. Autoturismul poate fi condus de client sau de o alta persoana numai daca aceasta persoana a fost inscrisa in contractul de inchiriere. Legile romane pedepsesc atat persoana care conduce ilegal cat si persoana care a incredintat autoturismul.

Orice persoana care doreste sa incheie un contract de tip rent a car, trebuie sa prezinte la livrare actul de identitate in original (sa aiba o varsta de minim 21 de ani pentru majoritatea masinilor) si permisul de conducere (cu minim 1 an de experienta pentru majoritatea masinilor), ambele avand valabilitate cel putin pe toata perioada derularii contractului de inchiriere auto. La anumite masini conditiile de varsta sau vechime a permisului si eligibilitatea pot varia. In acest caz, vor aparea in nota de comanda trimisa pe mail inainte de rezervare, restrictiile suplimentare de varsta sau vechime a permisului (exemplu: 25 de ani si 2 ani de permis). Sub nici o circumstanta nu se vor incheia contracte de inchiriere autovehicule cu clienti care nu indeplinesc conditiile de varsta si vechime permis.

Plata va fi efectuata cu VISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD, MAESTRO sau cu cash (bani lichizi) Ia cursul BNR de la data incheierii contractului, conform listei de preturi in vigoare, mentionata pe site-ul oficial www.vivacar.ro. Atentie plata integrala CASH nu este permisa. Anumiti furnizori pot solicita de exemplu plata integrala cu cardul, atat pentru chirie si garantie - acest lucru va aparea clar specificat in nota de comanda daca este cazul, inainte de confirmarea efectiva a comenzii. Daca decideti sa achizitionati un produs de eliminare sau scadere a garantiei (SCDW) acesta se achita exclusiv cu cardul si in functie de furnizor poate prezenta anumite excluderi. In cazul in care se opteaza pentru optiunea de achitare a avansului prin transfer bancar, obligatoriu la preluarea masinii se va prezenta un card valid de debit sau credit. In cazul In care clientul restituie masina inainte de data mentionata in contract contravaloarea acestuia nu se va modifica. La livrarea autoturismului se solicita o garantie comunicata in momentul efectuarii rezervarii (in functie de clasa masinii si de tipul de asigurare ales). Plata garantiei se va face in euro, dolari sau in lei la cursul BNR din ziua platii. Restituirea garantiei se va face in aceeasi moneda ca la constituire. Existenta unui card valid, Visa, Mastercard sau Mestro, nominal, in momentul ridicarii masinii, de debit sau credit, in RON sau in orice alta moneda, este o procedura de verificare a clientului obligatorie.

Garantia va fi utilizata pentru penalizare, in cazuri de distrugeri constatate in interiorul autoturismului sau exteriorul autoturismului, accesorii lipsa, carburant lipsa (de exemplu daca masina este returnata murdara se va retine din garantie costul spalarii si a carburantului lipsa), furt ale partilor autoturismului, pierderi ale documentelor autoturismului sau ale cheilor autoturismului , si pentru orice tip de dauna adus masinii de inchiriat pe durata inchirierii (indiferent de vinovat). Va reamintim ca agentia de inchiriere nu este organ abilitat pentru a determina vinovatia in caz de accident. Aceasta suma va fi returnata la recuperarea autoturismului in buna stare de functionare si de caroserie, cu toate documentele, accesoriile echipamentele din dotare. La orice lipsa a obiectelor de inventar mentionate in contract, firma isi rezerva dreptul de a le retine contravaloarea din garantia depusa.

Autoturismul va fi inchiriat cu plinul facut si trebuie returnat in aceleasi conditii. In caz contrar clientul va suporta o taxa de 2 EURO/litru. Autoturismul poate fi livrat la o destinatie indicata de catre client si poate fi returnat in orice alt oras din Romania (contra cost) - in aceste cazuri va vom comunica in avans care sunt costurile aditionale aferente acestor servicii, la cerere. Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea unui autovehicul fara explicatii (in anumite cazuri legate de frauda, tentativa de furt, card neoperational, probleme cu actele, samd).

OBLIGATIILE CLIENTULUI

Clientul este obligat sa restituie autoturismul curat atat exterior cat si interior Ia data, unitatea, si localitatea prevazuta in contract, cu rezervorul plin (asa cum l-a primit), in aceleasi conditii in care a fost preluat. Prelungirea termenului de iinchiriere se poate face numai cu aprobarea scrisa a agentiei care a inchiriat autoturismul. Folosirea autoturismului peste termenul de inchiriere fara o aprobare scrisa in acest sens constituie un delict de insusire ilegala a autoturismului si se sanctioneaza conform Codului Penal Roman, compania rezervandu-si dreptul de a actiona conform legislatiei.

Nereturnarea autoturismului la termenul stabilit obliga clientul la achitarea unei chirii de 10 Euro/ora. Neplata in termen de 24 ore a tuturor obligatiilor care decurg din acest contract, atrage dupa sine plata unor penalizari de 0.5% pe zi intarziere. Cuantumul penalizarilor poate depasi valoarea debitului.

In cazul in care remarcati aspecte suspecte sau orice alte semne anormale de functionare a autoturismului care pot periclita starea masinii sau conditiile de securitate aveti obligatia de a sista calatoria si a anunta reprezentantul companiei. Clientul este obligat sa suporte contravaloarea integrala a daunelor provocate autoturismului si neacoperite de polita CASCO.

CONDITII DE TARIFARE

Tariful de inchiriere va fi detaliat in nota de comanda primita pe mail. Acolo veti avea defalcat pretul pe zi, taxe de livrare sau returnare dupa caz, garantia, si daca este cazul avansul masinii de inchiriat.
Tariful de inchiriere nu cuprinde : combustibilul, taxele de trecere, garaj, transbordare pe timpul inchirierii si daunele care nu fac obiectul asigurarii .

Toate amenzile ce rezulta din orice incalcare a legilor in timpul perioadei de inchiriere sunt suportate exclusive de catre Client.

Definitii:

avans = suma platita in avans, la momentul rezervarii, ce reprezinta taxa aferenta serviciului de rezervare online. Taxa de serviciu este suma pe care trebuie să o plătiți furnizorului de servicii de rezervare digitale identificat fiscal in linkul de avans, pentru servicii care, de regulă, nu sunt oferite direct de furnizorul masinii de inchiriat sau de noi direct.

Ea cuprinde printe altele:

- Folosirea platformei digitale si a solutiei software de confirmare a rezervarii si procesare XML

- Informare și suport în cazul schimbărilor sau modificărilor care pot apărea în procesarea rezervării sau în planurile propriu-zise de calatorie

- Consilierea și asistarea individuală a fiecărui client cu privire la metodele de plată preferate, tipuri de masini, taxe, motorizari, clase

- Medierea discuțiilor între pasager, compania de inchirieri auto și contestarea procesului de daune

- Acoperă costurile de emitere a voucherului de rezervare auto

- Asistență în situații ca: modificarea perioadei, masinii.

Taxa de serviciu (avansul) se aplică fiecărui client, pentru fiecare voucher de rezervare emis.

In cazul anularii inchirierii sau a rezervarii la cererea dvs. indiferent de motivul invocat, taxa de serviciu (avansul) perceputa in momentul emiterii rezervarii, nu se ramburseaza. Taxa de serviciu (avansul) nu este rambursabila sau returnabila si nu poate fi refolosita. Taxele de serviciu pot varia de la o oferta la alta. Ne rezervam dreptul de a decide ce taxe de serviciu se aplica la nivel de masina / perioada / inchiriere in functie de parametrii dinamici precum gradul de ocupare.

Anularea rezervarii la cererea clientului (unilateral) sau neprezentarea la livrarea masinii, duce la pierderea avansului achitat.

ACCIDENT, PAGUBA, FURT

In caz de accident sau daune clientul este obligat sa ia toate masurile pentru limitarea pagubelor, sa anunte cel mai mai apropiat organ de ancheta, politie, procuratura, cerand intocmirea documentelor legale
.
In caz de accident sau avarie (inclusiv situatia in care clientul sustine ca autoturismul a fost gasit lovit in parcare si/sau cu ciobituri in suprafetele vitrate) se va retine depozitul integral. Sumele mentionate se pot achita cash sau se pot retine cu cardul. Autoturismul trebuie asigurat in mod adecvat pe timpul cat nu este folosit.

Documente care trebuie obtinute de la cea mai apropiata sectie de Politie in caz de accident, distrugere sau furt:
1. Proces verbal intocmit de agentul constatator sau Constatare amiabila de accident completata integral ; a. Carte de identitate + permis de conducere vinovat ; b. RCA autoturism vinovat ;
2. Autorizatia de reparatie
3. Anexa 2 , test alcoolemie ( in cazul accientelor cu victime)
4. Certificat inmatriculare auto vinovat ;
5. Numar de contact persoana vinovata de accident .
In cazul in care la predarea autoturismului nu sunt prezentate toate documentele de la Asigurator (sau Politie) necesare deschiderii dosarului de dauna, Clientul va suporta integral contravaloarea daunelor autoturismului inchiriat.

JURISDICTIE

Autoturismul din prezentul contract nu poate parasi teritoriul Romaniei fara aprobare scrisa din partea companiei.in cazul in care clientul va parasi totusi teritoriul Romaniei fara aprobare, aceasta se va face ilegal si intreaga raspundere (inclusiv pentru daunele produse prin accident, furt, sau cheltuieli de repatriere ale autoturismului ) revine clientului. In acest caz precum si in situatia in care se constata intentia de parasire a teritoriului tarii (exemplu retinere masina in vama) se va retine integral garantia. Prezentul contract are valoare de titlu executoriu acceptand in mod expres si irevocabil predarea bunului catre companie fara somatie, notificare prealabila sau proces. Orice litigiu decurgand din sau in legatura cu acest contract inclusiv validitatea, interpretarea, executarea sau desfiintarea lui se va solutiona in principal pe cale amiabila iar in caz contrar de instantele de judecata. Compania isi pastreaza dreptul de a recupera de Ia utilizator orice suma de bani in conformitate cu legile romanesti privind despagubirea, ca urmare a incalcarii de catre client a obligatiei de returnare a autoturismului.

Acest document reprezinta un sumar al clauzelor prezente in contractul de inchiriere auto. Pentru lista completa va rugam sa ne contactati. Termenii şi condiţiile contractului de inchiriere scris si semnat la ridicarea masinii înlocuiesc şi prevalează oricarei alte înţelegeri care ar fi putut exista, oricaror aranjamente anterioare, oricaror discutii pe mail sau telefonice, si/sau oricaror materiale prezente si/sau prezentate online sau offline. În măsura în care apare un conflict între acest material şi termenii completi ai contractului de inchirieri auto semnat la livrarea masinii si furnizat impreuna cu cheile si actele autoturismului, contractul de inchiriere scris si semnat la ridicarea masinii prevaleaza intotdeauna.

Completarea formularului de pe site nu constituie o rezervare ferma. O rezervare se inregistreaza doar dupa ce avansul este achitat si comanda a fost confirmata manual de un agent de vanzari, Abia in acel moment se emite confirmarea finala catre client. Clientul poate anula unilateral o rezervare confirmata, fapt care duce la pierderea avansului de 20 de euro constituit (taxa de rezervare), fara alte penalitati. Agentia de inchirieri auto isi rezerva deasemenea dreptul de a anula unilateral o rezervare, in orice moment, fara penalitati. Daca anularea se face unilateral de catre agentia de inchirieri auto, avansul se returneaza.